Snart är det dags för svenska folket att fly från den nordiska vinterkylan. Så sent som igår visade termometern -11 grader, och detta är något som skrämmer iväg många från Sverige. Det är då det är dags för solsemestrar i Sydostasien. Thailand är ett av de absolut största resmålen på vintern för svenskar som känner att varmare breddgrader passar dem bättre.

Vad många inte tänker på är att det alltid är bikinisäsong någonstans i världen, vilket kräver stor eftertanke på vilken bikini man ska ha på sig när man sitter och steker på stranden. Det smartaste man kan göra är att börja med att basera sitt val på vad man har för kroppsform. En timglasform har samma mått runt byst och höfter, men en tydligt smalare midja. Päronformen har höfter som är bredare än bysten, äppelformen syftar på byst, midja och mage som är bredare än höfterna. Plankformen är en slank kropp med samma mått på byst, midja och höfter.

Vissa hemsidor och butiker har rekommendationer efter kroppsform på sina varor, men det är inte alltid man har den lyxen. För de tillfällena finns det några tips, och det är dem detta inlägget kommer att handla om.

Tänk på dessa tips och basera ditt bikinival på din kroppsform och hur du vill se ut i din strandlook:
En utskuren baddräkt eller trekantsbikini betonar dina kurvor.
Halterneck och bygel ger extra stöd åt bysten.
Högt skurna ben får låren att se mindre ut och benen längre.
En mörk underdel och ljusare överdel får också låren att se mindre ut.
Horisontella ränder gör dig bredare, vertikala gör dig längre (detta är ett fantastiskt tips även för vardagskläder)
En mindre byst gör sig riktigt snygg i en bandeau.
Behöver du hålla in magen lite är en korsetterande baddräkt och högt skuren trosa ett säkert kort.