Många undrar hur man bäst sköter sina lite ömtåligare underkläder. Spets, siden och silke är material som ofta skrämmer bort många som inte är säkra på hur man sköter och tvättar dessa. Detta leder till att man låter bli att köpa de där snygga trosorna, eller slänger nattlinnet man fick i present efter en eller kanske till och med inga användningar. Trots detta är det lättare än man tror att ta hand om sexiga underkläder, och de bästa tipsen för detta kommer du hitta i detta inlägget. 

Är de i spets tvättas de bäst för hand med ett milt flytande handtvättmedel för kulörtvätt. Var varsam med plagget för att det inte ska tappa formen och använd ljummet vatten. Sköljmedel ska du skippa helt och hållet när du tvättar underkläder, då det ofta innehåller alkohol som förstör elastanet i plaggen, speciellt de vanliga man köper i vilken butik som helst. Utan elastanet är plagg näst intill värdelöst. För att slippa att behöva köpa nya underkläder som matchar dina numera rosa trosor ska du självklart separera färger, och använda tvättpåse om du blir tvungen att använda maskin. 

Även stayups är bäst att tvätta för hand, gärna efter varje användning på grund av hudavlagringar som kan göra att silikonbandet tappar friktion. Var dessutom noga med att inte blanda nylon med andra material, då det färgar av sig något förfärligt.

Om du precis har köpt en ny korsett i tyg eller läder så är det första steget att impregnera materialet både in och utvändigt innan du använder. Glöm inte heller att vädra den en stund efteråt. Impregneringen gör att det blir mycket lättare för dig att torka bort fläckar om något skulle hända. En korsett tvättar man aldrig varken för hand eller i maskin. Behöver den tvättas så är det kemtvätt som gäller.

Lyxigare material som siden är lite mer komplexa. Maskintvätt är ett stort nej och ska du tvätta för hand så är det bara väldigt kort stund och blötlägg aldrig plagget. Det finns även en speciell tvål som man bör använda till sidenplagg.

Hoppas att dessa tipsen hjälper er som är lite osäkra och ger er den inspiration ni behöver för att utöka garderoben med något kul. Vill ni dessutom ha tips på var man kan få tag på dessa ljuvliga plagg rekommenderas Katsumi.se varmt.