Därför är ett överfallslarm en bra investering

Att gå ensam hem genom kvällen är något som många tycker är läskigt och obehagligt. Det är inte sällan tidningarna berättar om överfall av olika slag och även om man inte ska skrämma upp sig i onödan finns kanske anledning att oroa sig ibland. Framför allt bör man göra allt för att skydda sig själv och här kan man få bra hjälp av ett överfallslarm.

Drar till sig uppmärksamhet och skrämmer gärningsmannen

Ett överfallslarm ger som sagt ifrån sig ett otroligt högt och öronskärande pipljud, som faktiskt med stor sannolikhet kan skrämma iväg gärningsmannen. Oavsett vilket typ av överfall denne har i åtanke kommer han eller hon troligen stanna upp och tänka till om larmet går av.

Det höga ljudet hörs långt och chansen att det drar till sig uppmärksamhet från andra i området är stor, och lika så chansen att personen avbryter och springer därifrån.

Ger en ökad trygghet

Bara vetskapen om att bära runt på något som faktiskt kan skrämma iväg en eventuell gärningsman vid ett påhopp kan bidra till en ökad trygghet. Man kan känna sig lugnare när man vandrar hem genom mörkret tillskilland från om man inte skulle haft något alls.

Givetvis måste larmet bäras på ett sådant sätt att man snabbt kan komma åt det även om gärningsmannen skulle hinna ifatt en – så vid speciella tillfällen kan det vara smart att bära det direkt i handen.

Att tänka på vid köp av överfallslarm

Det finns flera punkter som är viktiga när man kollar efter ett överfallslarm. En av dom är storleken – det ska vara enkelt att bära med sig utan att det känns klumpigt och i vägen. En modell som går att hänga på nyckelknippan, på väskan eller helt enkelt bäras i handen är bra – förutsatt att även andra egenskaper håller måtten.

Ljudnivå och andra avskärmande funktioner är såklart också viktiga att kolla på. Ljudet ska vara högt även om det innebär att det kommer låta obehagligt i ens egna öron också. En del modeller är även utrustande med kraftig LED-belysning som tänds när man trycker på larmknappen, vilket kan kännas tryggt för den som ofta går ensam där det saknas gatubelysning.

Kolla extra noggrant på överfallslarmets egenskaper innan det är dags att genomföra köpet.

  • Ljudnivå (anges ofta i decibel)
  • Finns andra funktioner?
  • Storlek
  • Kvalitet