Att köpa damunderkläder kan kännas väldigt jobbigt, att köpa damunderkläder online kan ibland kännas som ett omöjligt hinder. Det finns för och nackdelar både med onlinebutiker och fysiska underklädesbutiker. Här har jag samlat lite av mina tankar kring det hela och jag tittar lite närmare på feminint.se.

I en fysisk butik visar de främst upp damunderkläder i vanliga storlekar som sannolikt tilltalar så stor del som möjligt av antalet människor som går förbi. Om du har en vanlig storlek och gillar det som är modernt för tillfället hittar du nog ganska enkelt någonting du vill ha. Om du istället behöver en bh i stor storlek eller gillar en bh-modell eller andra damunderkläder som inte är den mest populära just nu behöver du gå fram och undersöka närmare om de finns i din storlek eller om det finns någonting du gillar längre in. Enbart för att konstatera att du behöver gå till nästa butik och kanske komma tillbaks igen om några veckor för att se om de har uppdaterat sortimentet med någonting du faktiskt gillar.

En butik som säljer damunderkläder online skyltar också med sina storsäljare, nyheter och aktuella kampanjerbjudanden, men här är det mycket enklare att sortera på underkläder som finns i din storlek, sortera på en viss typ av underkläder, en särskild modell eller till och med en specifik bh från ett visst märke. Man slipper besvikelsen i att se någonting man verkligen gillar bara för att konstatera att nej, den finns inte i din storlek.

När man köper damunderkläder online kan man bekvämt ligga hemma och surfa runt tills man hittar någonting man gillar istället för att behöva ta sig någonstans och hoppas att det är ok väder och att bussarna går som de ska och att du hinner dit i god tid innan butiken stänger.

Det är det här som är det fina med att köpa damunderkläder online! Förutom fördelen att du kan prova hemma med ljuset och speglarna du är van vid och du kan jämföra hur lik färgen är med de där trosorna som du aldrig hittar någonting som matchar till, eller hur den tröjan och den klänningen skulle se ut över utan att behöva ta med dig hela din garderob till butikens omklädningsrum. Du behöver inte tänka på att du blev varm och svettig på vägen till butiken och kanske inte borde prova den där vita bhn just nu – men det är inte direkt så att du har möjlighet att ta av dig jackan och sitta och svalka dig med ett glas vatten i 30 minuter innan du provar eller hoppa in i duschen lite snabbt när du befinner dig mitt inne i stan. Du slipper även trängas med andra människor och känna dig stressad att hinna prova allt utan att det bildas allt för lång kö och samtidigt hoppas att ingen öppnar dörren när du känner dig som mest blottad.

En onlinebutik kan ha ett betydligt större sortiment än en fysisk butik. En fysisk butik vid en gågata har en betydligt högre lokalhyra än en stor lagerlokal som inte ligger centralt. Detta innebär att en butik som säljer damunderkläder online har plats för fler varor. Eftersom underkläderna visas upp online behöver man inte heller tänka på butiksskyltning och att alla varor syns ordentligt samtidigt som de är enkla för kunderna att komma åt. Det är inte heller lika många underkläder som behöver slängas för att de råkar ramla ner på golvet där folk har gått med blöta, leriga skor hela dagen.

Men expertisen då? Måste man inte ha kunnig hjälp för att hitta någonting som sitter helt rätt? Ja och nej. Att ha rätt storlek och modell är jätteviktigt, det är mycket bekvämare och ser snyggare ut. Men även i en onlinebutik finns det ofta utbildad personal som kan hjälpa till att hitta det du letar efter och komma med kunniga förslag på vad du borde prova. Det finns många guider om passform som man bör slänga ett öga på om man vill köpa damunderkläder online. Om man ändå är osäker på hur det verkligen ska kännas när man har helt rätt storlek kan du alltid gå till din lokala butik och be om en utprovning. Butiken har sannolikt ett mindre sortiment än vad du hittar online, men de brukar ha några storsäljare som alla borde prova och när du väl lärt dig vilken storlek du brukar ha i ett märke och hur det ska kännas när det sitter rätt kan du köpa din nästa bh från en butik som säljer damunderkläder online. Du kan absolut stödja din lokala handlare och samtidigt maila feminint.se och fråga om de kan köpa in den där supersnygga fashionfärgen i din storlek eftersom du vet att ingen av dina lokala butiker kan göra det.

Den största fördelen med fysisk butik framför att köpa damunderkläder online är, förutom hjälp med utprovning, att du har möjlighet att se och känna på plagget utan att behöva vänta några dagar på leverans. Någonting som ser jättemjukt ut på bild kan kännas strävt när man rör vid det och hur bra onlinebutiker än försöker beskriva produkter så kan ord inte helt beskriva känsla. De flesta onlinebutiker är väldigt enkla att returnera till, men det kräver ändå lite ansträngning och det kan ta ett tag innan ärendet är avslutat och pengarna återbetalats.

Det finns som alltid så mycket mer man kan prata om när det gäller underkläder, butiker eller damunderkläder online. Det kommer sannolikt ett nytt inlägg i framtiden!