Varannan dag? En gång i veckan? Varannan vecka? Hur ofta man ska tvätta sin BH är alltid ett hett ämne, men något man aldrig diskuterar är vad som händer om man inte tvättar den alls. Du kan tycka att hur sällan du tvättar din BH är helt okej eftersom du inte nödvändigtvis svettas särskilt mycket dagligen, men svett är inte den enda faktorn i vilka hemskheter som kan byggas upp om du inte tvättar ofta nog. 

Vare sig du tycker att du svettas eller inte byggs oljor och bakterier upp på din hud över dagen och förs över till din BH. Det krävs inte mycket tankeverksamhet för att se framför sig hur det kan bli efter veckor, och ingen vill ha det beskrivet för sig. Bara den tanken får en att vilja ta allt i byrålådan, rent eller inte, och slänga rätt in i tvättmaskinen. Detta kan leda till några intressanta lukter, och ingen vill ha stinkande bröst eller att det ska gå över på resten av dina kläder. 

Vi har alla deodorant dagligen. Tillsammans med din BH är det vad som är närmast dina armhålor, så det är vanligt att deodoranten hamnar på BHn, speciellt om du svettas. Detta kan givetvis orsaka fläckar, vilket är en till anledning att tvätta den i alla fall en gång i veckan. Detta är ett särskilt stort problem på vita eller ljusa BHar. 

Ännu ett problem en otvättad BH kan orsaka är utslag. Att bära en otvättad BH med uppbyggnaden av hudceller, bakterier och oljor kan blockera porerna på dina bröst. Detta händer extra lätt med en sport-BH då man oftast svettas mycket i en sådan, vilket snabbar på ansamlingen av obehagligheter. Sport BH är bäst att tvätta efter varje användning för att slippa utslag. Svett kombinerat med studsande bröst kan dessutom orsaka skavda bröstvårtor; något man inte vill önska ens på sin värsta fiende. Det finns ett sätt att undvika det, och det är precis vad du skulle gissa; tvätta regelbundet. Minsta lilla fukt fångad mellan bröst och ett smutsigt plagg är ett stort obehag som egentligen kan undvikas väldigt lätt.