I takt med att människor blir allt mer flexibla och mobila ställs högre krav på nya lösningar för säker uppkoppling. Kanske är man ute efter lite extra surf när man är på resande fot? I dessa fall kan en portabel lösning i form av ett tvillingkort vara en bra lösning.

Detta är ett tvillingkort

Ett tvillingkort är en form av extra simkort som kan hantera både datatrafik och utgående samtal. Däremot kan ett tvillingkort inte ta emot några ingående samtal. Förut har de flesta operatörer kunnat erbjuda simkort som en form av flexibel lösning till sina kunder, så att de enklare ska kunna ha säker uppkoppling på flera olika enheter. Tvillingkort kommer i en mängd olika prisklasser. Därför är det rekommenderat att jämföra olika operatörer och deras erbjudanden med varandra innan man investerar. Det kan dock vara rekommenderat att köpa ett tvillingkort hos sin redan befintliga operatör, eftersom man då ofta kan få ett bra erbjudande kopplat till sitt vanliga abonnemang.

Användningsområden för tvillingkort

Att ha tillgång till internet på fler sätt än enbart via exempelvis en router eller mobiltelefon är användbart vid flera olika tillfällen. Oavsett om man köper ett tvillingkort med egen surfmängd, eller ett tvillingkort som är kopplat till sitt redan pågående abonnemang hos sin operatör är användningsområdena flera. Här följer några exempel:

  • Mobil router – Har man en mobil router är det möjligt att stoppa tvillingkortet i en för att på så sätt möjliggöra stabilt och delbart internet på resande fot.
  • I surfplatta – På resande fot kan batteriet på den vanliga mobiltelefonen sina fort. Genom ett tvillingkort kan flera andra enheter kopplas upp, vilket möjliggör för att fler kan ha tillgång till internet och till att batteritiden förlängs.

Tvillingkort ersätts av extra data-sim

Idag har försäljningen av många tvillingkort ersatts av så kallade extra data-sim. Skillnaden mellan dessa två är att extra data-sim bara kan hantera datatrafik, men kan till skillnad från tvillingkortet inte hantera varken utgående eller ingående samtal. Ett extra data-sim är alltså en bra lösning om man till exempel vill ha med sig extra internet till exempelvis sin dator eller surfplatta.