Funderar du på att ta anställning som hyrläkare? Om så är fallet är du långt ifrån ensam – många läkare väljer numera att låta sig hyras ut till vårdgivare av bemanningsföretag. Detta har blivit ett populärt karriärval som allt fler yrkesverksamma allmänläkare och specialistläkare har fått upp ögonen för. Skälen till dessa är bland annat att det ger en mer flexibel tillvaro i yrkeslivet samt att det även har vissa ekonomiska fördelar.

Med detta sagt passar inte detta karriärval för alla. Vissa personligheter trivs väldigt bra i rollen som inhyrd läkare medan andra föredrar lite mer permanenta roller. Så hur ligger det till i ditt enskilda fall? Här går vi igenom fördelarna med att göra detta karriärval, så läs vidare för att ta reda på om det är rätt väg att gå för just dig!

3 fördelar med att jobba som hyrläkare i Sverige

Fördelarna med att jobba som hyrläkare i vårt land är många och inkluderar bland andra dessa fördelar:

  • Ökad tidsmässig flexibilitet. När du jobbar som inhyrd läkare via ett bemanningsföretag får du en större flexibilitet avseende när du jobbar respektive är ledig. Detta gör att du bland annat kan ta på dig lite mer jobb när du har tid och energi att göra detta. När du istället behöver vara lite mer ledig kan du istället skära ner lite grann på din arbetstid. På så vis kan du få utrymme för semester när du så vill och behöver samt undvika att ditt privatliv behöver krocka med ditt yrkesliv.
  • Större möjlighet att påverka din inkomst. Om du vill jobba lite mer för att tjäna lite extra pengar kan du som sagt göra detta genom att ta på dig lite fler arbetstimmar. Och om du istället har en stor ekonomisk trygghet och vill få lite mer fritid kan du välja att jobba lite färre timmar. Detta kan du göra utan att behöva be om lov eller tvingas söka en ny och permanent deltidstjänst.
  • Mer stimulerande tillvaro i arbetet. En annan fördel är att du har möjlighet att jobba för flera olika arbetsgivare på olika platser runtom i landet. Detta gör att du kan få nya erfarenheter och träffa nya människor i ditt arbete, vilket många upplever som en stimulerande möjlighet.