Om hudvårdsmärket Klairs

Klairs är ett koreanskt hudvårdsmärke som grundades 2009. Märket har vunnit många priser och en av dom saker som gör att dom sticker ut från mängden är att dom endast tillverkar och säljer veganska produkter. Varje enskild produkt tillverkas av rena ingredienser och är fria från färgämnen, alkoholer, parabener och parfymer. Inga av produkterna är heller testade på djur.

Bakom den unika hudvården ligger forskning och noggranna tester och man har valt att specialisera sig på hudvård för känslig hud. Här kan du läsa mer om hudvårdsmärket, dess filosofi, populära produkter och användning.

Klairs filosofi och koncept

Klairs hudvård utmärker sig som sagt bland andra genom att alla produkter är veganska och i filosofin finner man bland annat det – att tillverka produkter av rena och noggrant testade ingredienser. Allt tillverkningsmaterial går igenom säkerhetskontroller i forskningslaboratorium och det gör för att man ska kunna säkerställa att inga av produkterna innehåller sådant som kan göra känslig hud irriterad – eftersom märket valt att specialisera sig just på känslig hud.

En annan del av Klairs filosofi är att erbjuda hudvård av hög kvalitet men till rimliga priser. Man lägger inte mycket tid, pengar eller kraft på PR, utan låter kundrecensioner och nöjda kunder stå för den största delen av marknadsföringen. På så vis kan man lägga mer pengar på forskning och fortsatt utveckling av produkterna.

Populära produkter och användning

I märkets utbud av hudvårdsprodukter finner man bland annat rengöring, masker och krämer. Några av dom mest populära heter enligt följande:

  • Klairs Youthful Glow Sugar Mask
  • Klairs Gentle Black Sugar Charcoal Soap
  • Klairs Supple Preparation All-Over Lotion

För den som vill börja använda detta märke gäller samma regel som alltid när det kommer till ny hudvård och nya rutiner – att vänja huden med dom nya produkterna långsamt. Att börja med alla nyinköpta produkter direkt är inte att rekommendera eftersom huden behöver ett tag för att anpassa och vänja sig.

Dom första 2–8 veckorna kan man märka en försämring av huden men det är viktigt att ha tålamod – det kommer att bli bättre. Försämringen är i regel hudens sätt att reagera på nya produkter och det är vanligen övergående. Hur fort huden vänjer sig är väldigt individuellt – för vissa märks positiva förändringar direkt medan andra behöver längre tid att anpassa sig.