Hitta bästa tyngdtäcket för dig

Allt fler testar tyngdtäcken för att få en bättre sömn och många verkar dessutom tycka att det hjälper. Det tunga täcket ger en omslutande och behaglig känsla och det ger kroppen en chans till bättre återhämtning och djupare sömn. Det finns dock en hel del att välja på men här följer några bra tips på hur du hittar det bästa tyngdtäcket för dig.

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngtäcke är precis vad det låter som – ett täcke med extra tyngd. Täckena finns att välja i olika vikter men oavsett så gör det lätt tryckande känslan att kroppen får lättare att slappna av. Många liknar det vid en omslutande kram – som dessutom gör att hjärnan frisätter ”lugn och ro-hormonet” oxytocin.

Bra tips inför valet

Vill du hitta det bästa tyngdtäcket, utifrån dina behov och önskemål kan det vara värt att jämföra några olika modeller hos www.fitnessfrank.com. Idag finns som sagt en hel del att välja bland, både vad gäller olika märken, material och andra saker som kan vara avgörande. För att hitta bästa tyngdtäcket bör du tänka på följande: 

  • Utgå från din vikt – Hur tungt täcke du bör ha beror på hur mycket du väger. Det finns täcken från ca 3 kilo och uppåt och en regel att utgå ifrån är att välja ett täcke som väger ca 10% av din kroppsvikt. Väger du 55–65 kg är det bästa tyngdtäcket för dig ett som väger 5–7 kg.
  • Jämför olika material – Både materialen på utsidan och insidan av täcket kan skilja sig. Just fyllningen kan påverka känslan, så är du osäker är det bästa sättet att besöka en butik som säljer täcken i olika modeller, för att prova vad du gillar bäst.
  • Välj kvalitet – I det stora utbudet av dessa tecken finns också många olika prisklasser. Det finns modeller som kostar ett par hundralappar lika väl som sådana som kostar flera tusen. Med det sagt behöver du kanske inte köpa det allra dyraste – men var noggrann med att läsa kundrecensioner för att bilda dig en uppfattning kring kvaliteten.

Fler tips för att hitta det bästa tyngdtäcket

Vill du ha fler tips på hur du hittar det bästa tyngdtäcket för dig? Eller vill du hitta produkter som blivit testade och betygsatta? Kanske letar du efter det täcke som fått bäst i test och då är internet, som många gånger, ett bra verktyg för att läsa och lära mer innan ett köp genomförs.