Nu är sommarvärmen riktigt nära, och de flesta svenskar har nog redan semestern planerad in i minsta detalj. Det är ungefär nu det är dags att titta på nya bikinis innan priserna hoppar upp lite till. Nu när nya biknisäsongen strax är igång vill försäljarna snabbt bli av med det sista av förra årets modeller. Detta är något som konsumenterna kan tjäna på. En bikini blir inte mindre snygg av att ha släppts förra året, så var inte rädd för att köpa dig en “gammal” bikini nu när de priset inte är för högt.

På tal om bikinis, vad är det för bikini man ska ha egentligen? Vad skulle se bra ut till just din kroppsform?

Om din kropp är väldigt rak kan en vadderad överdel med rynkor och volanger få den att se kurvigare ut, likaså delar med knytband. Bandeautoppar och sportiga underdelar ska du generellt sett hålla dig borta från, eftersom de kan få kroppen att se ännu rakare ut.

Har du en timglasformad kropp kan en topp med bygel eller halterneck vara ett gott val för extra stöd. En heltäckande underdel slimmar baken, men känner man sig lite mer vågad kan man istället framhäva den med brasiliansk skärning på sin underdel.

Med en päronformad kropp ser man väldigt bra ut i en enfärgad brief-, hipster- eller boyshort-underdel. På överdelen vill du ha ha mönster, formade kupor eller halterneck som framhäver formerna på överkroppen så du ser mer balanserad ut.

Den med en fylligare figur som ändå vill känna sig feminin kan ha på sig en full brief underdel och en tankini överdel. Känns det bekvämt är även Halterneck ett bra val. Även monokinis och baddräkter ser bra ut och ger bra med stöd.

Är man atletiskt byggd kan en brasiliansk bikini eller en hipsterbikini framhäva den tonade underkroppen, medan kupor vaddering och lätt rynkning på överdelen kan ge en mjukare byst. Feminina mönster och paljetter kan öka effekten.